ЗИМОВІ ПОДОРОЖІ В ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ COVID-19

03 січня 2021 року 447

ЗИМОВІ ПОДОРОЖІ В ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ COVID-19✈️

Якщо Ви все ж вирішили трохи відпочити та вирушити в подорож, сподіваємося, що Ви не забули і перевірили 🔎чи дозволено українцям в’їзд на територію країни, у яку плануєте вирушати.

✅За останніми оновленнями, українцям можна подорожувати до 7️⃣6️⃣країн світу:

Албанії, Антигуа і Барбуди, Афганістану, Багамських островів, Белізу, Беніну, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Ботсвани, Бразилії, Буркіна-Фасо, Бурунді, Вірменії, Великої Британії, Гаїті, Гайани, Гани, Гватемали, Гондурасу, Демократичної Республіки Конго, Домініки, Домініканської Республіки, Еквадору, Есватіні, Єгипту, Зімбабве, Замбії, Іраку, Ірану, Ірландії, Йорданії, Казахстану, Кенії, Колумбії, Коморських островів, Коста-Рики, Куби, Лівану, Лесото, Маврикію, Мадагаскару, Малаві, Мальдів, Мексики, Нігерії, Нікарагуа, Намібії, ОАЕ, ПАР, Північної Македонії, Панами, Парагваю, Перу, Південної Кореї, Республіки Південний Судан, Руанди, Сальвадору, Сан-Томе і Принсіпі, Сент-Люсії, Сербії, Сомалі, Судану, США, Сьєрра-Леоне, Танзанії, Того, Туреччини, Уганди, Узбекистану, Федеративної Демократичної Республіки Ефіопії, Центральноафриканської Республіки, Чаду, Чилі, Чорногорії, Ямайки.

‼️Проте така можливість туристичних поїздок передбачає виконання певних БЕЗПЕКОВИХ вимог, зокрема:
1️⃣надати на кордоні результат негативного ПЛР-тесту;
2️⃣пройти тестування в аеропорту країни прибуття.

Деталі:
- (МЗС України): https://mfa.gov.ua/;
- інтерактивна карта світу для планування подорожей за кордон під час пандемії COVID-19 https://tripadvisor.mfa.gov.ua/.

ПЕРЕКОНЛИВО ПРОСИМО дотримуватися таких правил:
✅Перед відпусткою ознайомитися з базовою інформацією на сайті МЗС щодо санітарно-епідеміологічної ситуації у країні.
Уточнити у свого лікаря, чи потрібно робити якісь додаткові щеплення.
✅Подбати про власну аптечку (знеболювальні, протиалергічні засоби, ферментні препарати, що поліпшують травлення та інші).
✅Уважно читати попереджувальні таблички, дотримуватися законів та правил цієї країни.
✅Не підходити на відстань ближче 1,5 м до інших подорожувальників.
✅Обов’язково подбати про захист від комах, змій та кліщів.
✅Уникати вуличної їжі.
✅Для того, щоб захистити себе від вірусу, завжди носити маску в аеропортах, на вокзалах, у людних місцях, а також під час самої поїздки.
✅Намагатися дотримуватися соціальної дистанції максимально всюди, насамперед, в аеропортах, у потягах, автобусах тощо. Уникати контактів із людьми, що мають симптоми ГРВІ.
✅Під час подорожі використовувати спиртовмісні дезінфектанти для рук та при можливості регулярно мити руки з милом, уникати дотиків до обличчя немитими руками.
✅КРИТИЧНО‼️Якщо у вас є симптоми COVID-19, скасувати або перенести свою подорож.
✅Якщо вам стало зле під час подорожі, повідомити негайно про це екіпажу та негайно звернутися за медичною допомогою.
✅Якщо протягом 14 днів після повернення додому у вас з’являються такі симптоми, як кашель, біль у горлі, лихоманка та ін, одразу звернутися до сімейного лікаря.

Під час відпочинку, перельотів, у місцях великого скупчення людей можна легко інфікуватися вірусом. Тому треба пам’ятати про найважливіші правила безпеки під час поїздки.

Інформаційні матеріали Повний перелік