Нову Міську цільову програму «Громадське здоров’я» затвердили депутати Київради

11 жовтня 2021 року 1065

Нова Міська цільова програма «Громадське здоров’я» на 2022-2025 роки, яку 7 жовтня затвердили депутати Київради, має ефективно запрацювати досить швидко

Частина заходів до нової Програми перенесена зі «Здоров’я киян». Зокрема, йдеться про забезпечення витратними матеріалами для безоплатного скринінгу цукрового діабету, рівня холестерину, виявлення колоректального раку; проведення вакцинації від грипу в групах епідризику, закупівлі туберкуліну, фолієвої кислоти для вагітних жінок із метою профілактики вроджених аномалій… Також – впровадження вакцинації дівчат проти папіломи-вірусу, закупівля витратних матеріалів для діагностики вірусних гепатитів В і С, низки інших інфекційних захворювань тощо.

Ще до цільової програми «Громадське здоров’я» увійшли абсолютно нові заходи. Наприклад – розширення неонатального скринінгу новонароджених дітей на спадкові хвороби обміну речовин у новонароджених з 4 до 31 позиції. Забезпечення безоплатного скринінгу гепатитів В та С за групами ризику, програми з раннього виявлення раку шийки матки, раку молочної залози, остеопорозу тощо.

Крім того, за словами директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, Програма передбачає фінансування вкрай важливої профілактично-освітньої роботи, спрямованої на підвищення рівня поінформованості з питань запобігання профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, популяризацію здорового способу життя шляхом виготовлення та розповсюдження тематичних відео, поліграфічної продукції.

Інформаційні матеріали Повний перелік