Як безпечно провести Великодні свята та травневі вихідні?

03 травня 2021 року 386
Як безпечно провести Великодні свята та травневі вихідні⚽️🏌️?
🏕З приходом тепла, Великодніх свят та травневих вихідних люди полюбляють виїжджати на пікніки за місто, в ліс, на дачі. Однак, не варто забувати про небезпеку розповсюдження вірусу та дотримання певних правил, які допоможуть вберегтися не тільки від COVID-19🦠, але й отруєнь🤮, алергій🥵, укусів кліщів🕷 та хвороби Лайма, тощо.
 
‼️ПРАВИЛА, які допоможуть вам бути в безпеці та залишатись здоровими:
🤲🏻🧴Перед приготуванням їжі, обов’язково помийте руки. Саме через них бактерії можуть легко потрапити в їжу. Незалежно від того, чи ви готуєте гарячу або холодну страву, руки завжди повинні бути чистими, як і весь посуд або обробні дошки, на яких готуються харчі.
👨‍👩‍👧‍👦Якщо ж ви надумали їхати на пікнік, намагайтеся обмежити кількість людей. Найкраще зібратися у вузькому колі з родиною.
🥦🥕Свіжі, приготовлені власноруч страви, зокрема з овочами – це не лише СМАЧНО! Це запорука активного довголіття👵🏻.
🆘Пам'ятайте про харчову алергію. Заздалегідь потурбуйтеся чи ні в кого з вашого оточення немає алергії. Звичайно, алергія ‒ це не те ж, що й харчове отруєння, але симптоми можуть бути досить неприємними (діарея, нудота та блювота) або й навіть потребувати медичної допомоги.
❌Не пийте та не їжте з чужого посуду.
✅Вода – у власних пляшках багаторазового використання.
✅Їжа – у власному багаторазовому посуді (і ложки з виделками також).
✅Теплий напій чи бульйон – у власній термокружці.
🚫Уникайте хімічних забруднювачів. Коли ви наносите сонцезахисний крем або спрей від комах на відкритому повітрі, найкраще це робити якомога далі від їжі.
 
🕷Пам’ятайте, що нині активізувалися кліщі, чиї укуси можуть бути небезпечними. Тому, заздалегідь подбайте про відповідний одяг. На прогулянці періодично проводьте самоогляд або попросіть близьких оглянути вас. Якщо кліщ присмоктався до тіла, якнайшвидше видаліть його і найкраще зробити це в найближчому медичному закладі🏥. Протягом 3 тижнів спостерігайте за своїм станом, щоденно вимірюйте температуру тіла. У разі її підвищення чи виникнення почервоніння на шкірі, яке продовжує збільшуватись, негайно зверніться до лікаря.
♻️Після пікніку приберіть за собою відходи. Пам‘ятайте про екологію🌱
🚴‍♂️⚽Активний відпочинок – це найкраще, що потрібно під час травневих вихідних.
💎 Подаруйте час для себе. Щонайменше, на споглядання!
👨👩Родинне та сімейне коло спілкування – це саме те, що вберігає від щоденних стресів та напруги❣️
 
Найбільший скарб - це здоров‘я❗️
Будьмо здорові і щасливі🌟

Інформаційні матеріали Повний перелік