Вусопад або Movember – листопад

25 листопада 2020 року 334
Вусопад або Movember – листопад
 
Щороку, протягом листопаду чоловіки відрощують вуса з метою привернення уваги суспільства до проблем чоловічого здоров’я. Згідно з даними Центру з контролю та профілактики захворювань у США, жінки на 33% частіше звертаються до лікарів ніж чоловіки. Вони відмовляються ходити до лікарів, навіть якщо в них з’явилися якісь симптоми захворювання.
 
Рак яєчок – найпоширеніше злоякісне новоутворення серед чоловіків віком від 20-40 років. Однак, дане захворювання може виникнути в будь-якому віці. Щорічно діагноз рак яєчок діагностують у 8-10 тис. чоловіків. Якщо хворобу виявити на ранніх стадіях, то захворювання добре піддається лікуванню, а смертність становить лише 5-6%.
Обов’язково 1 раз на місяць проводьте самоогляд яєчок. У разі виявлення будь-яких змін негайно зверніться до лікаря.
Також до найпоширеніших проблем зі здоров’ям чоловіків належать рак простати, який є другим за частотою онкологічним захворюванням серед чоловіків та 4 серед усіх онкологічних захворювань. Найчастіше, рак простати розвивається в чоловіків після 65 років. Згідно зі статистичними даними, щороку від раку передміхуровою залози помирає 400 000 чоловіків. Рак простати може мати безсимптомний перебіг, однак найчастішими скаргами у хворих є дискомфорт під час сечовипускання, часте сечовипускання (переважно в нічну пору доби). Для того, щоб уникнути захворювання рекомендовано відвідувати уролога 1 раз на рік після 40 років.
 
Чоловікам ВІД 18 р. потрібно проходити:
Кардіограму, перевіряти рівень холестерину та цукру у крові раз на 5 років.
Чоловікам ВІД 40 ДО 49 р. потрібно проходити:
Огляд в уролога – 1 раз на рік. Після огляду лікар може призначити аналіз крові на ПСА-тест (Простат-специфічний антиген).
ЩОРІЧНО ПІСЛЯ 40-50 р. потрібно проходити:
Кардіограму, перевіряти рівень холестерину та цукор у крові. Визначає сімейний лікар у залежності від факторів ризику та спадковості.
Чоловікам ВІД 50 РОКІВ І БІЛЬШЕ потрібно проходити:
- Огляд в уролога – 1 раз на рік.
Після огляду лікар може призначити аналіз крові на ПСА-тест (Простат-специфічний антиген).
- Колоноскопію – 1 раз на 5 років.
Після 60 років інші обстеження призначає сімейний лікар чи терапевт за потребою.
 
Дотримання простих профілактичних обстежень допоможе вчасно виявити захворювання та позбавити свій організм від хвороби.

Інформаційні матеріали Повний перелік