Всесвітній день здоров'я - 7 квітня

07 квітня 2021 року 725

Всесвітній день здоров’я – 07 квітня

Щорічно Всесвітній день здоров'я відзначається 7 квітня і привертає увагу громадськості до певної теми здоров'я, яка хвилює людей у всьому світі. Цьогоріч тема ‒ «Побудуємо разом більш справедливий та здоровий світ».
7 квітня знаменує річницю заснування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в 1948 році. ВООЗ зазначає: у 2021 році COVID-19 продемонстрував, що деякі люди можуть вести більш здоровий спосіб життя та мати кращий доступ до послуг охорони здоров'я, ніж інші – виключно завдяки умовам, в яких вони народжуються, ростуть, живуть, працюють та старіють.

10 ПОРАД, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ БУТИ ЗДОРОВИМИ:

1. Дотримуйтесь водного балансу. Для нормального функціонування організму нам необхідна вода. Вона може полегшити біль, підвищити рівень енергії і вивести токсини. Збереження гідратації підтримує функціонування вашого тіла на оптимальному рівні. Якщо ви протягом дня будете випивати пляшку води, це допоможе вам уникнути зневоднення.
2. Дотримуйтесь режиму здорового сну. Хороший сон – це завжди добре. Сон дозволяє вашому тілу відновлюватися і додає вам більше енергії на наступний день. Сон дійсно важливий для нашого фізичного та психічного здоров'я. Сон допомагає регулювати хімічні речовини в нашому мозку, які передають інформацію. Ці хімічні речовини важливі для управління нашим настроєм та емоціями. Якщо ми не висипаємось, то в нас з’являється пригніченість або тривожність.
3. Дотримуйтесь збалансованого харчування. Це важливо не тільки для нашого тіла, але і для нашого розуму. Нестача деяких мінералів, таких як дефіцит заліза та вітамін B12 може погіршити наш настрій. Вживайте менше солі та цукру, їжте овочі та фрукти.
4. Навчіться справлятися зі стресом. Намагайтеся управляти своїми обов'язками і турботами, склавши список або графік того, коли ви можете розв’язати кожну проблему. Уникайте у вашому житті токсичних людей.
5. Приділяйте час для фізичних навантажень. Силові тренування вашого тіла в рух є надзвичайно важливими для підтримки психічного та фізичного здоров'я. За допомогою них ви можете зміцнити здоров'я кісток, сприяти зниженню ваги і збільшенню м'язової сили. Фізична активність протягом 30 хв на добу не вимагає багато часу, але може значно поліпшити ваше здоров'я.
6. Відмовтеся від алкоголю, куріння та наркотиків. Тривале та надмірне вживання алкоголю може викликати нестачу тіаміну. Він важливий для роботи нашого мозку, а його нестача може призвести до серйозних проблем з пам'яттю, координацією, сплутаністю свідомості і проблем з очима. Якщо ви курите, то ваше тіло та мозок впадають у синдром відміни, що робить вас дратівливим і тривожним. Вживання наркотиків пов'язано з розвитком таких психічних розладів, як шизофренія.
7. Займайтесь профілактикою вашого здоров’я. Пам’ятайте, що вчасно встановлений діагноз – це запорука успішного лікування та одужання.
8. Знайдіть час, щоб розслабитися. Стрес і напружене життя можуть легко зменшити вашу здатність розслаблятися. Прогулюйтесь на свіжому повітрі, читайте книги, робіть вправи, займайтесь медитацією та йогою. Для того, щоб зосередитися на чомусь, що вас розслабляє, поліпшує ваш душевний стан і знижує рівень стресу, виділіть декілька хвилин протягом дня.
9. Займайтесь тим, що вам подобається. Не витрачайте час на те, що вам не подобається. Воно може зробити вас дратівливими та нещасними.
10. Будьте здоровими та щасливими!

Інформаційні матеріали Повний перелік