Всесвітній день вторинної переробки - 15 листопада

15 листопада 2020 року 493

Всесвітній день вторинної переробки ‒15 листопада

Щороку з 1997 року по всьому світі відзначають Всесвітній день рециклінгу або як його по-інакшому називають Всесвітній день вторинної переробки.
Вторинна переробка – повторне використання або повернення в оборот сміття та відходів виробництва. Як правило, вторинній обробці піддаються такі матеріали, як тканини, папір, пластик, скло, залізо, алюміній та інше, органічні ж відходи використовують у сільському господарстві.

Сьогодні поговоримо про те, куди потрапляють наші відходи після вторинної переробки:
ПЛАСТИК
З PET-пляшок зеленого або блакитного відтінку виготовляють нові пляшки, з прозорих PET-пляшок – поліестер та тканину.
СКЛО
Найкращий матеріал для переробки. Воно переробляється на 100% та стає новим скляним виробом.
ПАПІР
Для збереження ресурсів найкраще купувати сірий папір, оскільки він виготовлений зі вторинного матеріалу. Як правило, на білий папір використовують первинну сировину, тобто дерево.
МЕТАЛ
Дуже цінна сировина, яку доцільно переробляти вдруге. Наприклад, з алюмінієвих банок виготовляються рами для велосипедів.

Звісно, ми можемо продовжувати цей список ще і ще, однак він буде занадто довгим. Найголовніше, що нам варто усвідомити, це те, що саме вторинна переробка відходів допоможе нам зробити життя краще та безпечніше. Долучіться й ви до збереження планети! Допоможіть їй бути чистішою!

Інформаційні матеріали Повний перелік