Всесвітній день дитини та Міжнародний день педіатра – 20 листопада

20 листопада 2020 року 416

Всесвітній день дитини та Міжнародний день педіатра – 20 листопада

У 1954 році Генеральна асамблея ООН затвердила резолюцію, згідно з якою 20 листопада проголошено Всесвітнім днем дитини. У 1959 році 20 листопада було прийнято «Декларацію прав дитини», того ж дня в 1989 році всесвітнім співтовариством було затверджено «Конвенцію прав дитини». В Україні ж вона набула чинності в 1991 році.

Всесвітній день дитини було започатковано з метою привернення уваги суспільства, різноманітних організацій та урядових установ до питання практичної реалізації заходів задля благополуччя дітей в цілому світі.
Кожна дитина має право на освіту, здоров’я та належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Пам’ятаймо, що діти – це найцінніший скарб, який ми повинні берегти та захищати.

Дуже символічним є те, що сьогодні світ відзначає і Міжнародний день педіатра. Педіатр – це саме той лікар, який консультує батьків щодо здоров’я малюка та перших днів його життя дбає про його стан організму.

Вітаємо вас із професійним святом💐. Дякуємо, що допомагаєте своїм пацієнтам бути здоровими! Бажаємо міцного здоров’я вам та вашим родинам!

Інформаційні матеріали Повний перелік