VIRTUAL FAST-TRACK CITIES 2020 CONFERENCE

19 Вересня 2020 року 437

Київ отримав високу оцінку міжнародної професійної спільноти за значний внесок у досягненні глобальних цілей з подолання ВІЛ/СНІД у світі!

9-10 вересня відбувалась одна з ключових подій у світі, яка допомагає протидіяти пандемії ВІЛ/СНІД та координувати зусилля всіх міжнародних та національних інституцій у напрямку. Цьогоріч через пандемію COVID-19 конференція @Fast Track City Initiative, яка від 2014 є під егідою @Міжнародна асоціація постачальників послуг по боротьбі зі СНІДом (International Association of Providers of AIDS Care - IAPAC) та Об'єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД (UNAIDS), в оnline форматі. Однак це не завадило їй зібрати представників усіх континентів та найбільших міст світу.

Результати столиці у досягнені глобальних цілей «90-90-90», у рамках підписаної Паризької декларації 2016 році, вже традиційно представляла директорка Київського міського Центру громадського здоров’я Olena Lukashevych, яка у своїй доповіді ознайомила учасників конференції з найкращими практиками, що були реалізовані в Києві з метою не лише збереження темпів реалізації @FTCI- KYIV за умов пандемії COVID-19, але й їх подальшого розвитку.

Це зокрема, і про нарощування темпів тестування для хворих на ВІЛ інфекцію, і створення безпечних умов для ЛЖВ у місцях тестування та отримання АРТ-терапії, і про розширення програми замісної підтримуючої терапії. Значну увагу було приділено зусиллям, які доклав Департамент охорони здоров'я міста Києва у рамках підготовки до другої хвилі пандемії COVID-19 та тим, що були спрямовані на освітні заходи для лікарів ЦПСМД та КДЦ міста в частині профілактичних заходів для людей з груп ризику; у т ч мова йде про онлайн-курс, що спрямований на превенцію COVID-19 для груп ризику, зокрема для ЛЖВ та розробленим за ініціативи Департаменту охорони здоров’я м.Києва, фахівцями #КМЦГЗ, НАМН України за підтримки IAPAC.

Інформаційні матеріали Повний перелік