Носіння масок у громадських місцях - обов'язкове!

16 січня 2021 року 622
14 січня набули чинності зміни № 1113-IX від 17.12.2020 до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).
 
💰Відтепер власників бізнесу почнуть штрафувати за відсутність масок у відвідувачів. Штраф становитиме від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3400 до 5100 грн.
 
Отож, штрафи передбачаються:
 
✅якщо особа була пропущена у громадські будинки, споруди, а також транспорт під час карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту (респіраторів, захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно);
✅якщо до особи без засобів індивідуального захисту не було вжито заходів щодо її перебування у громадських місцях (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення);
✅якщо обслуговування клієнтів у громадських закладах під час карантину відбувається без засобів захисту індивідуального захисту.
 
Ознайомитись із внесеними змінами можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1113-20#Text.

Інформаційні матеріали Повний перелік