День пам‘яті жертв СНІДу - 16 травня

16 травня 2021 року 724

День пам‘яті жертв СНІДу - 16 травня

📆Згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку «День пам’яті жертв СНІДу» проводиться у третю неділю травня. Цей день було започатковано в 1983 році в Сан-Франциско (США). На той час у всьому світі було зафіксовано лише декілька тисяч випадків цієї хвороби. Організаторами акції вшанування пам’яті жертв СНІДу є ті, хто зіштовхнувся з цією трагедією особисто.

🔴Пізніше з'явився символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка була впроваджена в 1991 році. Метою Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу є не просто вшанування пам’яті загиблих. Основна мета – привернути увагу громадськості до цієї проблеми, запобігти цій хворобі, інформувати про фактори ризику зараження, звернути увагу влади та всього суспільства на соціальний захист та психологічну підтримку людей, які живуть з ВІЛ.

‼️Варто пам’ятати, що для збереження життя та здоров’я кожної ВІЛ-інфікованої людини необхідно вчасно розпочати лікування. Якомога ранній початок антиретровірусної терапії (АРТ) може зменшити ризик передачі ВІЛ, можливість виникнення опортуністичних інфекцій серед ВІЛ-інфікованих та захворювань, пов’язаних зі СНІДом. Сьогодні, завдяки останнім досягненням у розширенні доступу до антиретровірусної терапії, ВІЛ-позитивні люди живуть довше та здоровіше. Завдяки ранньому виявленню та належному лікуванню люди, які страждають на ВІЛ-інфекцію, можуть жити повноцінно!

Інформаційні матеріали Повний перелік