Автор:Київський міський центр громадського здоров'я
Дата публікації документа:12.03.2020
Тип:інформаційний матеріал
ОПЕРАТИВНІ ДАНІ захворюваності на грип та ГРВІ, КИЇВ
Резюме за звітний 10 тиждень 2020 року (02 березня- 08 березня)
❗️Кількість осіб, які захворіли за звітний тиждень на ГРВІ:
0-4 роки – 3 248
5-14 років – 4 969
15-17 років – 927
18-29 років – 1 783
30-64 роки – 2 729
65 років і більше – 543
✔️Усього, осіб – 14 199 (на 441 більше, ніж на минулому тижні)
❗️Кількість госпіталізованих осіб:
0-4 роки – 110
5-14 років – 76
15-17 років – 21
18-29 років – 21
30-64 роки – 31
65 років і більше – 8
✔️Усього, осіб – 267 (на 44 більше, ніж на минулому тижні)
Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по місту Києву становить 488,0 на 100 тисяч населення, що на 36,5 % менше рівня епідемічного порогу.
При проведенні дозорного епіднагляду зареєстровано 6 пацієнтів, стан яких відповідав визначенню випадкам грипоподібного захворювання (далі – ГПЗ), із них обстежено 2 пацієнтів, отримані від’ємні результати.
Зареєстровано 17 пацієнтів, стан яких відповідав визначенню випадкам тяжкої гострої респіраторної інфекції (далі – ТГРІ), із них обстежено 3, матеріал знаходиться в роботі.
❗️Летальних випадків не зареєстровано.
👩🔬 За тиждень проти грипу щеплено 24 киянина.
👩🔬 Кількість осіб, яким проведено щеплення з початку сезону – 51 591, із них осіб із груп ризику – 15 589.
Грип – це вірусне захворювання. Найчастіше його симптоми проявляються у вигляді різкого підвищення температури тіла (вище 38°С), головного болю, болю у м'язах, кашлю, болю у горлі, нежиті.
Для профілактики захворювання на грип, ГРВІ та коронавірусу COVID-2019 слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до свого сімейного лікаря;
- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.