Автор:Київський міський центр громадського здоров'я
Дата публікації документа:16.03.2020
Тип:інформаційний матеріал
ОПЕРАТИВНІ ДАНІ захворюваності на грип та ГРВІ, КИЇВ
Резюме за звітний 11 тиждень 2020 року (09 березня- 15 березня)
❗️Кількість осіб, які захворіли за звітний тиждень на ГРВІ:
0-4 роки – 2 669
5-14 років – 4 397
15-17 років – 726
18-29 років – 1 506
30-64 роки – 2 409
65 років і більше – 476
✔️Усього, осіб – 12 183 (на 2 016 менше, ніж на минулому тижні)
❗️Кількість госпіталізованих осіб:
0-4 роки – 109
5-14 років – 55
15-17 років – 14
18-29 років – 25
30-64 роки – 35
65 років і більше – 9
✔️Усього, осіб – 247 (на 20 менше, ніж на минулому тижні)
Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по місту Києву становить 418,7 на 100 тисяч населення, що на 45,5 % менше рівня епідемічного порогу.
При проведенні дозорного епіднагляду зареєстровано 8 пацієнтів, стан яких відповідав визначенню випадкам грипоподібного захворювання (далі – ГПЗ), із них обстежено одного, результат обстеження від’ємний.
Зареєстровано 5 пацієнтів, стан яких відповідав визначенню випадкам тяжкої гострої респіраторної інфекції (далі – ТГРІ), із них обстежено 2, результат обстеження від’ємний
.
❗️Летальних випадків не зареєстровано.
👩🔬 За тиждень проти грипу щеплено 16 киян.
👩🔬 Кількість осіб, яким проведено щеплення з початку сезону – 51 561, із них осіб із груп ризику – 15 568.
Грип – це вірусне захворювання. Найчастіше його симптоми проявляються у вигляді різкого підвищення температури тіла (вище 38°С), головного болю, болю у м'язах, кашлю, болю у горлі, нежиті.
Для профілактики захворювання на грип, ГРВІ та коронавірусу COVID-2019 слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до свого сімейного лікаря;
- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.