Грип, ГРВІ та covid-19 по місту Києву, за звітний 14 тиждень 2020 року

281

ОПЕРАТИВНІ ДАНІ захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, КИЇВ

Резюме за звітний 14 тиждень 2020 року (30 березня- 05 квітня)

❗️Кількість осіб, які захворіли за звітний тиждень на ГРВІ:
0-4 роки – 1 190
5-14 років – 1 632
15-17 років – 242
18-29 років – 1 574
30-64 роки – 2 819
65 років і більше – 443
✔️Усього, осіб – 7 900 (на 2 474 менше, ніж на минулому тижні)

❗️Кількість госпіталізованих осіб:
0-4 роки – 29
5-14 років – 10
15-17 років – 2
18-29 років – 0
30-64 роки – 3
65 років і більше – 1
✔️Усього, осіб – 45 96 (на 51 менше, ніж на минулому тижні)

Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по місту Києву становить 271,5 на 100 тисяч населення, що на 64,6 % менше рівня епідемічного порогу.
При проведенні дозорного епіднагляду зареєстровано 2 пацієнти, стан яких відповідав визначенню випадкам грипоподібного захворювання (далі – ГПЗ), обстеження не проводилися.
Зареєстровано 2 пацієнти, стан яких відповідав визначенню випадкам тяжкої гострої респіраторної інфекції (далі – ТГРІ), із них обстежений 1, результат обстеження від’ємний
.
❗️Летальних випадків не зареєстровано.

👩‍🔬 Кількість осіб, яким проведено щеплення з початку сезону – 51 580, із них осіб із груп ризику – 15 584.

За період з 23 березня по 5 квітня виявлено 217 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Вилікувалось 12, померло 4

Грип – це вірусне захворювання. Найчастіше його симптоми проявляються у вигляді різкого підвищення температури тіла (вище 38°С), головного болю, болю у м'язах, кашлю, болю у горлі, нежиті.

Для профілактики захворювання на грип, ГРВІ та коронавірусу COVID-2019 слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до свого сімейного лікаря;
- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Інформаційні матеріали Повний перелік

Нормативні документи Повний перелік