Автор:Київський міський центр громадського здоров'я
Дата публікації документа:29.04.2020
Тип:інформаційний матеріал
ОПЕРАТИВНІ ДАНІ захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19, КИЇВ
Резюме за звітний 17 тиждень 2020 року (20-26 квітня)
❗️Кількість осіб, які захворіли за звітний тиждень на ГРВІ:
0-4 роки – 574
5-14 років – 779
15-17 років – 81
18-29 років – 673
30-64 роки – 1 130
65 років і більше – 288
✔️Усього, осіб – 3 525 (на 1 426 менше, ніж на минулому тижні)
❗️Кількість госпіталізованих осіб:
0-4 роки – 4
5-14 років – 2
15-17 років – 2
18-29 років – 1
30-64 роки – 6
65 років і більше – 1
✔️Усього, осіб – 16 (на 3 менше, ніж на минулому тижні)
Інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по місту Києву становить 121,2 на 100 тисяч населення, що на 84,2 % менше рівня епідемічного порогу.
При проведенні дозорного епіднагляду зареєстровано 3 пацієнти, стан яких відповідав визначенню випадкам грипоподібного захворювання (далі – ГПЗ), обстеження не проводилися
.
❗️Летальних випадків не зареєстровано.
👩🔬 Кількість осіб, яким проведено щеплення з початку сезону – 51 581, із них осіб із груп ризику – 15 585.
За період з 20 по 26 квітня виявлено 387 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужало 30, померло 9
Грип – це вірусне захворювання. Найчастіше його симптоми проявляються у вигляді різкого підвищення температури тіла (вище 38°С), головного болю, болю у м'язах, кашлю, болю у горлі, нежиті.
Для профілактики захворювання на грип, ГРВІ та коронавірусу COVID-2019 слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до свого сімейного лікаря;
- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.