ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ💉 – 24-30 квітня

24 квітня 2021 року 477

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ💉 – 24-30 квітня

📆Щороку за ініціативи World Health Organization (WHO) в останній тиждень квітня відбуваються події, присвячені Всесвітньому тижню імунізації (#Immunization_Awareness_Week).
📍Мета - підвищення обізнаності населення про ЖИТТЄВУ ВАЖЛИВІСТЬ щеплень, збільшення рівня охоплення вакцинацією, її популяризації задля профілактики інфекційних захворювань.

Гасло Всесвітнього тижня імунізації 2021 -«Вакцини зближують нас».
‼️Під час пандемії COVID-19 ВАЖЛИВО продовжувати рутинну вакцинацію, задля безпечного й ефективного виконання якої необхідно в закладах охорони здоров’я особливо забезпечити та дотримуватися фізичної дистанції, виконання обов’язкових заходів профілактики та інфекційного контролю, безпеки.

Насамперед для цього необхідно:
✅мати графік вакцинацій;
✅поєднати імунізацію з іншими методами профілактики для однієї вікової групи;
✅відокремити місця для вакцинації із зонами очікування від інших відділень (насамперед лікувальних);
✅проводити ці заходи в різний час доби і/чи в різних місцях».

💉ЩЕПЛЕННЯ дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 млн. смертельних випадків. У той час як світ фокусується на критично важливих нових вакцинах для захисту від COVID-19, як і раніше необхідно стежити за тим, щоб не пропустити планові вакцинації. Багато дітей не було вакциновано під час пандемії, що піддає їх ризику серйозних захворювань, таких як кір та поліомієліт.

В Україні, відповідно до НАЦІОНАЛЬНОГО КАЛЕНДАРЯ ЩЕПЛЕНЬ обов'язкова вакцинація проти 10 захворювань:

🔺бактеріальних (туберкульозу, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції);
🔺вірусних (поліомієліт, кір, гепатит В, краснухи, епідемічного паротиту).

За державні кошти Міністерство охорони здоров'я України закуповує вакцини за Календарем і таким чином гарантує можливість українцям отримати безоплатні щеплення проти цих хвороб.
Для того, щоб безкоштовно вакцинуватися за Національним Календарем щеплень, дитина або дорослий повинні підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром.

Вакцинація - це один із найефективніших та безпечних методів боротьби з вакцинкерованими інфекційними захворюваннями.
Збережіть своє здоров’я та дітей! Зверніться до Вашого сімейного лікаря та пройдіть вакцинацію відповідно до Національного календаря щеплень!

Інформаційні матеріали Повний перелік