ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІГІЄНИ РУК – 05 травня

05 травня 2021 року 420

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГІГІЄНИ РУК – 05 травня 🤲🏻🧴

🔢Порахуйте скільки разів на добу ви миєте руки. Звичайно для багатьох з нас миття рук – це рутинна справа, однак у період пандемії COVID-19 гігієна рук набула неабиякого значення в запобіганні хвороби.

🦠Якщо не дотримуватися гігієни рук, то у ваш організм можуть потрапити такі збудники інфекції, як COVID-19, холера, вірусна пневмонія, гепатит, грип та інші.
Як бачимо, пандемія COVID-19 нагадала нам наскільки важливим та ефективним способом запобіганню інфекції є миття рук з милом.

‼️Для профілактики COVID-19 вам слід обов’язково мити руки:

🔹 після перебування у громадських місцях (транспорт, ринки);
🔹після висмаркування носа, кашлю або чхання;
🔹після дотику до поверхонь за межами вашої домівки;
🔹після користування туалетом;
🔹до та після прийому їжі;
🔹після викидання сміття;
🔹коли руки помітно забруднені.

‼️Якщо у вас немає можливості помити руки з водою та милом, Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) рекомендують використовувати дезінфектанти, які зроблені на спиртовмісній основі 60-95%. Враховуючи поради, антисептик повинен покривати всю поверхню шкіри рук. Обробляйте руки щонайменше 30 секунд і особливу увагу приділяйте нігтям, оскільки там накопичується найбільше бруду. Коли у вас з’явиться можливість, то обов’язково помийте руки з милом та водою.

Пам’ятайте, що РЕГУЛЯРНЕ МИТТЯ РУК ‒ це проста звичка, яка допоможе вам запобігти поширенню інфекційних захворювань та зберегти здоров'я.

Інформаційні матеріали Повний перелік