Уразливі групи киян отримають додатковий доступ до безкоштовного тестування на COVID-19

02 квітня 2021 року 437

Уразливі групи киян отримають додатковий доступ до безкоштовного тестування на COVID-19

Київський міський центр громадського здоров’я, спільно з партнером ВБО «Конвіктус Україна», відсьогодні надає можливість киянам з уразливих груп (хворим на СНІД та туберкульоз, людям, що живуть з ВІЛ, гепатитом С та груп ризику за цими захворюваннями) пройти безкоштовне самотестування на COVID-19 швидкими тест-системами, що стало можливим завдяки МБФ «Альянс громадського здоров’я», який підтримав міські програми протидії ВІЛ/СНІДу в містах Київ, Дніпро та Одеса у напрямку профілактики та швидкого діагностування COVID-19 за кошти спеціальної регіональної програми SoS_project Глобальний фонд для країн Східної Європи та Центральної Азії.

З метою забезпечення інфекційного контролю та дотримання карантинних обмежень видача тест-систем (кількість яких обмежена) буде проводитись за попереднім записом (тел. (044) 425-00-77) у Центрі, за адресою вул.Волоська,19.

«Ми щиро дякуємо нашим партнерам з ВБО «Конвіктус Україна» за їх значний внесок у спільну справу подолання пандемії COVID-19 у нашому місті та дієву допомогу у ці непрості часи людям, що живуть з ВІЛ/СНІД, туберкульозом та гепатитами. Переконаний, що тільки так, спільними зусиллями, ми зможемо не лише здолати коронавірусну хворобу, але й досягти значного прогресу в досягненні цілей, взятих на себе Києвом у рамках Паризької декларації (Fast -Track Cities Initiative) та декларація Zero ТВ»- зазначив заступник директора Центру Косінов Андрій.

Додаткова інформація:
За офіційними даними, в Україні 250 тисяч людей живе з ВІЛ-інфекцією, з яких 1/3 не знає, що вони інфіковані. Основна причина смертності серед людей, які живуть з ВІЛ, досі туберкульоз: за оцінками, у 2019 році 208 000 людей з ВІЛ померли від цього недугу. Так, за даними @Центр громадського здоров’я України за 2020 рік зменшилася зареєстрована кількість пацієнтів зі стійкими формами туберкульозу на 35,5%, хоча Україна досі входить в топ-20 країн з найвищим тягарем туберкульозу, стійкого до лікарських засобів.
МБФ «Альянс громадського здоров’я», у рамках SoS_project та спеціальної регіональної програми Глобального фонду по COVID-19 для країн Східної Європи та Центральної Азії поставить 68750 тестів в 8 країн регіону.

Інформаційні матеріали Повний перелік