1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

01 грудня 2020 року 449
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
 
Уже впродовж 32 років традиційно 1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом. Основною метою його є привернути увагу суспільства до проблеми ВІЛ/СНІДу, підвищити обізнаність та закликати до соціальної толерантності до людей, що живуть з ВІЛ.
 
📊Станом на 01.10.2020 року в Україні під медичним наглядом в закладах охорони здоров’я перебувають 141 998 ВІЛ-інфікованих осіб, з них – 47 771 особа – у стадії СНІДу.
Серйозних успіхів та значний внесок у подолання ВІЛ/СНІД у всьому світі за останні роки досягла столиця. «Сьогодні, не зважаючи на нечувану за розмахом пандемію COVID-19, Київ має значний прогрес у досягненні глобальних цілей в подоланні розповсюдження ВІЛ/СНІД у всьому світі та впритул наблизився до виконання взятих на себе у 2016 році, в рамках Паризької декларації, зобов’язань «90-90-90» – відзначив мер Києва Віталій Кличко
📈З січня по вересень 2020 року в м. Києві було зареєстровано 1 084 осіб, яким вперше в житті встановили діагноз ВІЛ-інфекція та 175 осіб, яким було діагностовано хворобу в IV клінічній стадії.
📉Основний шлях передачі ВІЛ – статевий. Серед нових випадків частка людей, що інфікувалися статевим шляхом у 2020 році становить 61%. Нові випадки ВІЛ-інфекції превалюють серед чоловіків. Найчастіше діагноз ВІЛ-інфікований діагностують у чоловіків та жінок у віці 30-49 років.
 
🧪🔬Одним з головних факторів профілактики ВІЛ-інфекції є регулярне проходження тестування на виявлення цієї хвороби. Воно рекомендовано усім людям, які ведуть активне сексуальне життя. Знання свого ВІЛ-статусу – найкращий спосіб зберегти своє здоров’я та здоров’я вашого партнера. Якщо у Вас ВІЛ-позитивний статус, то ранній початок лікування дає високі шанси прожити довге та здорове життя. Багато ВІЛ-позитивних людей не знають свого статусу і можуть інфікувати інших, не усвідомлюючи цього.
 
👉Де пройти тест на ВІЛ у Києві:
Незважаючи на пандемію COVID-19, сьогодні тестування на ВІЛ в Києві є безкоштовним та стало ще більш доступним та зручним. Досягнення цього року – кожна людина може зробити тест на ВІЛ вдома. Більш того, для цього навіть не потрібно брати кров. Для новітніх оральних швидких тестів достатньо буде лише Вашої слини. Замовити безкоштовні тести, попередньо заповнивши невелику анкету, можна тут: https://bit.ly/prozdorovia (доставка Новою поштою).
🧑‍⚕️Також, тестування можна пройти у свого сімейного лікаря або кабінетах «Довіра», кабінеті інфекційних захворювань за місцем проживання, в центрах СНІДу та громадських організаціях (найближче до Вас пункт тестування можна знайти тут https://freehivtest.org.ua/uk/locations-uk/)

Інформаційні матеріали Повний перелік