Автор:Київський міський центр громадського здоров'я
Дата публікації документа:03.01.2020
Тип:інформаційний матеріал
1.На продукти до святкового столу витрачайте лише заздалегідь визначений бюджет. Краще менше продуктів, але вищої якості.
2.Використовуйте щоденники харчування та калькулятор калорійності раціону.
3.Сидіти вдома всі вихідні - погана ідея. Зробіть сімейною традицією походи в театр, парк, на ковзанку. Сімейні цінності та ритуали не повинні бути пов'язані з їжею.
4.Традиційну для родини святкову кулінарію оформлюйте як подарунки. Фокусуйтесь на спілкуванні з рідними, а не на приготуванні їжі.
5.В день свята від переїдання врятує обов'язковий сніданок, якщо вечеря пізня, то обід і перекус. Не сідайте за стіл голодними.
6.Щогодини вставайте з дивану для 10-хвилинної зарядки. Зробіть обов'язковими щоденні прогулянки на свіжому повітрі (60-90 хвилин).
7.З дитинства формуйте правильні харчові звички. Щоб дитина не ставилась до солодкого як до заохочення та нагороди - не даруйте дітям цукерки.
8.Концентруйтесь на нових смакових відчуттях, а не на кількості їжі.
9.Не даруйте один одному їжу та алкоголь. Крім негативних наслідків (порушення серцевого ритму, погіршення зору), алкоголь - дуже калорійний.
10.Не скуповуйте всі продукти в супермаркетах - вони не закриваються на тиждень. Згодом можна докупити те, що закінчиться.
Пам'ятайте, що гучні застілля погано впливають не лише на вагу, а й стають причинами загострення хронічних захворювань, які пов'язані з роботою шлунково-кишкового тракту. Споживайте відповідально!